Raak betrokken

Cochrane is een non-profit organisatie, die sterk steunt op de inzet en het enthousiasme van vrijwilligers. U kan ook betrokken raken!

Vertalen van Plain Language Summaries

Cochrane heeft als doel om zijn verzamelde bewijs zoveel mogelijk te verspreiden. Een strategie om dit te doen is het toevoegen van een zogenaamde ‘Plain Language Summary’ aan elke review, om zo de drempel naar Cochrane bewijs voor een breder publiek te verlagen. Het vertalen van Cochrane bewijs, en meer specifiek de Plain Language Summary, vanuit het Engels naar andere talen is een prioriteit voor Cochrane, omdat dit ook de drempel verlaagd voor niet-Engelstaligen. Cochrane Belgium is op dit moment op zoek naar vrijwilligers die het Franse vertaalteam willen vervoegen. Aarzel niet om ons te contacteren als u geïnteresseerd bent! Er is geen voorkennis of ervaring vereist.

Een Cochrane review schrijven

Bent u een expert in uw vakgebied, wil u dan ook als dusdanig erkent worden en heeft u er geen problemen mee om een high-impact publicatie op uw naam te zetten? Dan kan u overwegen om een Cochrane review te schrijven. Bekijk onze informatie over het reviewproces en hoe we u kunnen helpen.

Wordt een Cochrane "Burger-Wetenschapper" via Cochrane Crowd

Bent u geen wetenschapper, maar wilt u toch bijdragen aan het werk dat Cochrane doet? Dan kan u betrokken raken bij Cochrane Crowd, een platform waarop u publicaties kan screenen op mogelijke inclusie in de Cochrane database voor gerandomiseerde gecontroleerde studies, CENTRAL. Er is geen voorkennis of ervaring vereist.