Training & consultancy

1. Opleidingen

Systematische review

Onze volgende cursus is gepland voor 18, 19 en 20 oktober 2021 en zal in het centrum van Leuven doorgaan. Indien nodig stappen we over naar een online formaat.

In deze driedaagse opleiding leer je om een (Cochrane) systematische review op te zetten, uit te voeren of te updaten. Plenaire lezingen en workshops over de belangrijkste stappen van een systematische review wisselen elkaar daarbij af.

Het programma van de eerstvolgende opleiding vind je hier. En voor meer informatie en registratie kan je hier terecht.

Volzet? Volg ons op Twitter om op de hoogte te blijven van volgende edities.

GRADE

Onze volgende cursus is gepland voor 25 november 2021 (9u-16u30). Deze zal doorgaan in Kessel-Lo, vlakbij het station van Leuven.

Klik hier voor meer informatie en registratie.

GRADE is een methode om de zekerheid van bewijs in een systematische review te beoordelen en om aanbevelingen in een richtlijn te ontwikkelen. De methode is ontwikkeld door de internationale GRADE Working Group en wordt wereldwijd door steeds meer organisaties werkzaam in evidence-based medicine gebruikt.

Het doelpubliek van deze opleiding zijn mensen die meer willen leren over de GRADE-methode en/of GRADE willen gebruiken in hun systematische review of richtlijn. In de opleiding richten we ons op GRADE voor interventiestudies.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te blijven van volgende edities.

2. Consultancy

Cochrane Belgium biedt ook persoonlijke begeleiding aan bij het schrijven van een (Cochrane) systematische review. We raden je zeker aan om eerst onze opleiding ‘Systematische review’ te volgen. Als je echter niet kan deelnemen aan een van onze opleidingen, als je specifieke vragen hebt of hulp zoekt bij jouw systematische review, dan kan je ook bij ons terecht. We rekenen daarvoor een kleine vergoeding aan om onze personeelskosten te dekken, maar pas na een gratis verkennend gesprek.

We kunnen hulp bieden bij elke stap in het reviewproces, waaronder:

  • een onderwerp selecteren en de geschikte Cochrane Review Group bepalen;
  • de PICO-vraag opstellen en de in- en exclusiecriteria voor studieselectie ontwikkelen;
  • de zoekstrategie in verschillende databanken ontwikkelen;
  • een Cochrane protocol opstellen en indienen;
  • data uit geselecteerde studies extraheren;
  • data analyseren (o.a. meta-analyse);
  • risk of bias en GRADE beoordelen;
  • rapporteren.